«Olukorrast riigis»: pensionite kojukande tasu saanuks vältida

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude pensionäride elu läheb raskemaks.
Paljude pensionäride elu läheb raskemaks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Anvar Samost ja Kalle Muuli leidsid Raadio 2 saates «Olukorrast riigis», et 1. veebruarist pensioni kojukandele kehtima hakkavat 60-kroonist tasu oleks olnud lihtne vältida.

Saates sotsiaalministri valdkonna teemasid analüüsinud Muuli ja Samost tõdesid, et pensioni kojukanne puudutab neljandikku pensionäridest. Saatejuhid tõid välja, et kui 60-kroonine tasu pensioni koju toomise eest kõigi pensionäride vahel ära jagada, tähendaks see vaid 15-kroonist kärbet igakuises pensionis.

«Koalitsioon on lubanud igal aastal pensionit tõsta sadade kroonide võrra,» märkis Muuli ja tõdes, et valitsuskoalitsioon oleks saanud olukorra lahendada pensionäride jaoks palju valutumalt.

«Milleks see aktsioon üldse ette võetakse? Võiks ju samamoodi edasi kanda pensionit ja natuke väiksema,» tõdes Muuli.

Samost lisas, et nii pensioniteks makstav raha, kui ka kojukandeks kuluv raha tuleb maksumaksja taskust. «Ma eeldan et siin on tegemist pigem poliitikute lollusega, et nad ei suuda seda ära korraldada,» tõdes Samost.

«Valitsuskoalitsioon leidnud vormi, kuidas tulla avalikkuse ette ja öelda, et me tahaks teil pensionit tõsta aga raha ei ole. Samas on leitud mingi tühine summa, millega on pensionärid üles ärritatud,» lisas ta.

Saatejuhtide sõnul oleks õige käik sotsiaalminister Maret Maripuu ametist vabastada, sest juhtimiskogemuseta minister ei suuda ilmselt ministeeriumis tekkinud olukorda lahendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles