Sirõk valetas kohtus Naši liikmesuse kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter ja Mart Sirõk.
Dmitri Linter ja Mart Sirõk. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Ehkki Mark Sirõk kinnitas kohtus, et tal puudub igasugune kokkupuude Venemaa organisatsiooniga Naši, kinnitab noorteühendus, et noormehest sai juba enne pronksööd kõrgema taseme aktivist.

Kohtuotsuse kohaselt selgitas Sirõk istungil, et tema mingit kokkupuudet Venemaa Föderatsiooni organisatsiooniga Naši ei oma ega kuulu nende liikmeskonda.

«Mõningatel nende poolt organiseeritud üritustelt on ta osalenud. Ta osales noorte foorumil 2007, 2006. aasta detsembris oli pidu ning ei mäleta, kas olid mingisugused matkad, mis olid organiseeritud pärast neid üritusi. Tal oli mõttekaaslasi selles organisatsioonis,» refereerib kohtuotsus Sirõki tunnistust.

Kohtuotsuse kohaselt on Sirõk rääkinud, et on Eestis Naši liider, kuigi ta ei ole millegagi tõendanud oma juttu. Ta on sellest rääkinud eravestluses sõpradega ja tuttavatega, aga kellele ta on intervjuud andnud, ei mäleta.

«Ta mõtles Naši liidriks olemise all seda, et ta pooldab seda liikumist ning tema mõtted on samad mõningate liikmete omadega. Samuti on ta öelnud, et on Naši komissariks Eestis, kuigi tal mingeid tõendeid selle kohta ei ole. See oli enda tähtsuse tõstmine või kelkimine.»

Sirõki sõnul ei ole Našil ametlikku organisatsiooni Eestis ning tema teada ei ole siin ka liikmeid.

Naši liikumise pressiesindaja Anna Gurinovitš ütles Postimees.ee’le, et Mark Sirõk hakkas Naši liikumise aktivistiks 2006. aasta kevadel.

«Komissariks hakkas ta 2007. aasta kevadel, täpsemalt aprilli alguses. Meil on aprillis igaaastane kongress, kus selliseid asju otsustatakse», ütles Gurinovitš.

Komissar on Naši liikumise hierarhias kõrgema taseme aktivistist.

Sirõk viibib Gurinovitši sõnul ka praegu Venemaal ja on seal poolteist nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles