Reporter.ee: võidupüha paraad toimub Lätis

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseväelased paraadil.
Läti kaitseväelased paraadil. Foto: Reuters / Scanpix

President Toomas Hendrik Ilvese ettepanekul ja kokkuleppel Läti riigipea Valdis Zatlersiga korraldab kaitseliit tänavuse võidupüha paraadi Lätis Cesises.


«Eesti presidendi idee oli selles, et tähistada vääriliselt Võnnu lahingu 90. aastapäeva, mis on oluline nii Eesti kui Läti iseseisvuse koha pealt,» ütles presidendi pressiesindaja Toomas Sildam Reporter.ee-le.

Kui suur ja võimas paraad tuleb otsustavad lätlased. Tänaseks on aga juba selge, et esialgse plaani järgi panna mõlemalt poolt 500 inimest pole majandusraskuste ajal lihtsalt võimalik.

Kaitseliidu avalike suhete juhi kapten Neeme Brusi sõnul on kindel et üritus toimub. «Iseasi, kas nii suures mahus me Lätti läheme ja kui suures mahus Lätlased meile vastu tulevad.»

Üleüldise kokkuhoiu foonil plaanib ka Eesti paraadile minna vaid lõunapoolsete malevatega.

Kuigi Brusi hinnangul on seekordsel paraadil enamus pealtvaatajaid siiski lätlased, lubab ta, et eestlased paraadist ilma ei jää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles