Telekanal Kalev Sport koondab töötajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Meedia.
Kalev Meedia. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kalev Meedia kontsernile kuuluv telekanal Kalev Sport koondab osa töötajaid.


Kalev Meedia peatoimetaja Indrek Lindsalu kinnitas koondamist BNSile, kuid ei soovinud koondatavate arvu täpsustada. Ametlikult kinnitamata andmeil on tegu ligikaudu poolega omasaadete tegemisel hõivatutest.

Kalev Sport jätkab Lindsalu sõnul tegevust.

Üks Kalev Meedia töötaja ütles BNSile, et inimesed said koondamisteated kätte sekretäri käest.

Lindsalu ütles, et küsimus on efektiivsuses ning telekanalit on võimalik teha vähemate inimestega. Oma uudiste näitamist Kalev Sport jätkab, lisas ta.

Börsifirma Kalev tütarettevõte Kalev Meedia teatas eelmisel kolmapäeval, et lõpetab 19. jaanuarist 11 ajakirja väljaandmise, mis toob kaasa enam kui saja töökoha kadumise.

Ettevõte põhjendas otsust majanduslangusest tuleneva pingestatud olukorraga meedia- ja reklaamiturul. Esialgsetel andmetel vähenevad pärast trükimeedia väljaandmist Kalev Meedia kulud kuus ligi 3,5 miljonit krooni.

Kalev Meedia peatas määramata ajaks seltskonnaajakirja Just, majandusajakirja Ärielu, spordiajakirjade Sporditäht ja Basket, autoajakirja Moto, elustiiliajakirjade Avenüü ja Avenüü Professional, infotehnoloogiaajakirja Praktiline Arvutikasutaja, lasteajakirjade Muumi ja Muumi Mõistatuste- ja Värviraamat ning venekeelse seltskonnaajakirja Bravo väljaandmise.

Kalev Meedia sai juunis lõppenud majandusaastal 58 miljonit krooni kahjumit. Juulis alanud majandusaasta esimeses kvartalis oli puhaskahjumit 23,2 miljonit krooni.

ASi Kalev suuromanik on Oliver Kruuda.

Kalev teatas esmakordselt meediakontserni loomisest 2007. aasta mai keskel, kui Kalev Meedia võttis üle ASi Inreko Press ja OÜ Olliwood välja antavad kirjastusväljaanded Ärielu, Sporditäht, Just, Basket ja Muumi.

Mõni aeg hiljem teatas ettevõte Kalev Spordi ja hiljem ka uudisteportaali asutamisest. Pärast seda jätkas Kalev Meedia ajakirjade ostmist. Viimasena omandas ettevõte Sun FMi ja Tartu Ekspressi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles