Belgias ründas pussitaja sõimelapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hullunud kurjategija ründas Loode-Belgias Dendermondes noaga lastesõime, tappes vähemalt kaks kaitsetut väikelast ja neid päästa üritanud täiskasvanu.


«Kõikjal oli verd, see oli uskumatu, tõeline lihunikutöö,» kommenteeris juhtunut Dendermonde aselinnapea Theo Janssens. Pisarsilmi pressile esinenud Janssens rääkis ka, et kõige väiksemad lapsed rünnaku ajal alles magasid, vahendas uudisteagentuur AFP.

Eile umbkaudu kell kümme hommikul helistas Fabeltjeslandinimelise (eesti k umbes «muinasjutumaa») lastesõime ukse taga kella mees, kes väitis, et tal on tarvis informatsiooni.

Kui töötajad ukse avasid, tormas noaga relvastatud mees, kelle nägu osa pealtnägijate sõnul oli värvitud valgeks ja silmaümbrus mustaks, kohe tuppa, kus olid lapsed, ja hakkas neid pussitama, vahendas BBC.

Lõpetanud lihunikutöö ühes toas, jooksis mõrtsukas teisele korrusele ja ründas ka sealseid lapsi.

Teda üritasid takistada kuus sõimetöötajat, kes kõik said viga. Üks neist, Marita Blindeman, suri saadud noahaavadesse. Surid ka kaks last, üks sõimes ja teine teel haiglasse.

Erineva raskusastmega noahoope said aga peaaegu kõik sõimetöötajad ja üle 10 lapse. Kaks-kolm last oli eile terve päeva eluohtlikus seisus haiglas.

Rünnatud lastesõimes oli eile kokku hoiul 21 alla kolmeaastast ja neid valvamas kuus töötajat, kõik naised.

Pärast hirmutegu põgenes kurjategija jalgrattal, kuid politsei jälitas meest kopteriga ning püüdis ta kolm kilomeetrit eemal kinni. Sõimetöötajate sõnul keegi veretöö toimepanijat  ei tundnud.

Arvatava mõrtsuka isiku kohta liikus eile väga vastukäivat infot. Mitu Belgia meediaväljaannet teatasid, et tapja oli hooldajate käest põgenenud vaimuhaige.

Pealtnägijad teatasid Belgia pressile ka, et tegu oli väga pikka kasvu ja kõhna meesterahvaga, kes oli umbkaudu 30-aastane.

Politsei tegi kinnipeetu isiku õhtuks kindlaks, kuid ei avaldanud seda.

Pärast kurjategija tabamist kulus hukkunud ja vigastatud laste vanematel ja politseil veel mitu  tundi, et teha kindlaks kõigi laste ja töötajate isikud. Lapsed jagati pärast rünnakut nimelt eri haiglatesse ja paljud vanemad ei saanud piisavalt kiiresti informatsiooni.

Linnakese elanike sõnul on kogu paikkond šokis. «Koolides oli paanika ja lapsed ei julgenud koju minna,» kirjeldas päeval enne kurjategija kinnipüüdmist ümbruskonnas valitsenud olukorda kohalik elanik Hilda Diercks.

Ka Belgia siseminister Guido De Padt kinnitas, et on juhtunust äärmisel vapustatud.
Kohalikud kirjeldavad Dendermondet kui rahulikku paikkonda, kus kuritegevuse tase on madal.

Rünnakuid Lastele


•    2000. aastal võttis käsirelvaga mees Luksemburgi lastesõimes pantvangi 43 last ja viis töötajat. Politsei ründas hoonet, vigastas pantvangistajat ja päästis kõik lapsed.


•    Portugalis võttis 2004. aastal vaimselt haige noaga relvastatud mees lastesõimes pantvangi 18 last ja kolm töötajat. Pärast politsei sekkumist pääsesid kõik siiski eluga.


•    2007. aastal tappis 18-aastane õpilane Soomes Jokelas kuus inimest.


•    Suurbritannias Dunblane’i koolitulistamises 1996 hukkusid 16 last ja õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles