Islandi valitsus astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Islandi valitsusjuht Geir Haarde teatas pärast kõnelusi koalitsioonipartneritega, et saareriigi valitsus astub kohe täies koosseisus tagasi.


Peaminister Geir Haarde teatas oma kabineti tagasiastumisest, mis

BBC

teatel järgnes koalitsioonipartneritega toimunud läbirääkimistele.

Saareriigi finantssüsteem kukkus kokku eelmise aasta oktoobris. Valitsus oli seejärel sunnitud võtma kontrolli alla kolm suuremat panka.

«Pean kahetsusega ütlema, et selle koalitsiooniga me ei jätka. Ma arvan, et nii on kõige parem,» rääkis Haarde ajakirjanikele.

Islandi sotsiaaldemokraadist välisminister Ingibjorg Gisladottir lükkas tagasi väited, nagu võiks temast saada saareriigi uus valitsusjuht.

«Olen pakkunud uue koalitsioonivalitsuse võimaliku juhina välja sotsiaalminister Johanna Sigurdardottiri. Ma ise astun kõrvale ja lähen paariks kuuks puhkusele,» ütles välisminister, vahendas Reuters.

Eelmisel nädalal teatas peaminister, et erakorralised parlamendivalimised toimuvad 9. mail ja tema tervislike põhjuste tõttu seal osaleda ei kavatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles