Urvaste umbusaldab taas vallavanemat

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urvaste valla kodulehe fragment.
Urvaste valla kodulehe fragment. Foto: www.urvaste.ee

Võrumaal asuva Urvaste vallarahvas võib enne sügisesi valimisi näha ametis veel üht vallavanemat, sest seitse volikogu liiget esitavad kolmapäeval praeguse vallajuhi Lembit Lutsu vastu umbusaldusavalduse, mida on plaanis hääletada tuleval reedel.


Vallavolikogu esimehe Margus Klaari sõnul on Lutsu umbusaldamiseks mitu põhjust, vahendab Võrumaa Teataja.

«Esiteks kooli renoveerimise viibimine. Kaks kuud ei ole suudetud välja mõelda, mis seal tegema hakatakse,» lausus ta. Kooli remondiks loodab vald saada toetust KOIT-programmist. Tähtajad lähenevad, kuid vallavalitsusel puudub Klaari sõnul otsus, kas kooli on võimalik uuendada täismahus või osaliselt.

Samuti on vallavalitsus Klaari andmeil vaadanud mööda volikogu alaliste komisjonide ettepanekutest, sest umbes poolesajast ettepanekust vaid kümmekond on täidetud. «Tegelikult on [umbusaldamise] põhjusi palju rohkem,» ütles Klaar. Näiteks on vallavanem tema sõnul liiga palju Pokumaa asjadega tegelnud, kuigi palka makstakse talle Urvaste valla juhtimise eest.

Uue vallajuhi kandidaadi nime kukutajad esialgu veel ei avalikusta, küll aga märgvad, et läbirääkimised käivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles