Karl Vaino rongivagun läheb uuendamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulurong
Jõulurong Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Eesti Raudteele kuuluv endise Eesti NSV Kommunistliku Partei keskkomitee esimese sekretäri Karl Vaino kasutuses olnud rongivagun peab lähiajal läbima uuenduskuuri, kuna vaguni tehniline kasutusaeg saab sel aastal läbi.

Vagun läheb perioodiliselt ülevaatusele ja hooldusremonti, mille peavad läbima kõik vagunid ja millega tagatakse vaguni ekspluatatsiooni jätkumine, ütles BNSile Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase.

Vagun on ehitatud Saksamaal 1979. aastal tolleaegses Saksa Demokraatlikus Vabariigis.

Väljanägemiselt on tegemist tavalise rongivaguniga, millest pool on jagatud kupeedeks ja teisel poolel asub nõupidamiste ruum.

«Mingit erilist luksust selles vagunis ei ole, punaseid vaipu ja muud sarnast seal ei ole. Vaguni interjöör on sama, mis sel ajal valmistatud ja Nõukogude Liidus kasutusel olnud rongides oli,» lausus Glase.

Tema sõnul on võimalik, et hooldusremondi ajal läheb uuendamisele ka vaguni interjöör.

Eesti Raudtee on Karl Vaino rongivagunit pidevalt kasutanud, näiteks raudteejuhtide Moskvasse komandeeringusse sõidutamiseks. Samuti oli vagun kasutuses eelmise aasta lõpus, kui käigus oli jõulurong

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles