ERR.ee: Moskva emissar saabus eurovalimiste vene nimekirja koostama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlament
Europarlament Foto: AFP / Scanpix

Laupäeval saabus Tallinna Moskva linnavalitsuse välissuhete osakonna juht Georgi Muradov, kes võib arutada siinsete vene aktivistidega Inimõiguste Teabekeskuse juhataja Aleksei Semjonovi seadmist europarlamendi valimiste vene nimekirja etteotsa.


Eesti venekeelses kogukonnas otsitakse aktiivselt liidrit, kes võiks osutuda juunis valituks Euroopa parlamenti, kuid poliitiliste erimeelsuste tõttu pole see seni õnnestunud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eurovalimiste Vene nimekirjas soovivad esinumbriks olla nii Maardu linnapea Georgi Bõstrov, Öisest Vahtkonnast tuntud Dmitri Klenski kui ka Aleksei Semjonov. Et Tallinnasse on teel Moskva linnavalitsuse ametnik, kelle ülesandeks on väidetavalt koondada siinsed vene jõud Aleksei Semjonovi nime taha, sellest ei olnud Kaasmaalaste Ümarlauast hommikul osa võtnud Dmitri Klenski midagi kuulnud.

Semjonov ei ole Eesti venelaste seas just kõige populaarsem figuur ning tema esinumbriks surumisega võib Moskva tahtmatult kaasa aidata hoopiski Vene eurosaadiku hävimisele.

Nii on vist juhtunud, et abi Moskvast on Eesti venelaste omavahelistesse kemplemistesse vaid tuld lisanud.

Muradov rõhutab, et igasugune jutud Moskva käest Eesti vene eurosaadiku valimistel on alusetud, mingit rahalist tuge soosikule ei pakuta ning oma nina Eesti siseasjadesse ei topita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles