Väidetavalt suurim kasiinoröövel oli ontlik pereema

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguautomaadid kasiinos
Mänguautomaadid kasiinos Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

ETV saade «Pealtnägija» uuris läbi kogu kättesaadava info Eesti kasiinoröövide kohta ning tegi jahmatava avastuse, et suurim kasiinoröövel oli pealtnäha korralik pereema.


Viimase kolme aastaga on Eestis toimunud teadaolevalt 35 kasiinoröövi. Eesti lähiminevikus ei ole teist sarnast kuritegude lainet. Üllatav on, et ehkki intsidentidest eraldi on olnud meedias juttu, siis kogupilti pole seni keegi kokku pannud.

Suurim üllatus oli, et tänavu 4. veebruaril kinni peetud 30-aastane Anna on väidetavalt Eesti kõige usinam kasiinoröövel, kelle kontol on väidetavasti kolm röövi, kogusaagiga 50 000 krooni. Loo teeb hämmastavaks see, et naine on varem kohtulikult karistamata ning tal on töökoht ja teda ootavad kodus alaealine laps ja abikaasa.

Seda ootamatum on, et Anna valis oma kuritegeliku karjääri tuleristseteks just röövi. Lugu on seda tragikoomilisem, et esimene kord Ümera tänaval kasutas naisröövel relvataolist eset, aga järgmisel kahel korral piisas ainult maskis raha nõudmisest, et vastupanu murda.

Vanemkomissar Reimo Raiveti sõnul väitis Anna, et teda ajas kasiinosid röövima rahapuudus.

Kõigi kasiinoröövide uurimist juhtiv ringkonnaprokurör Natalia Miilvee kinnitusel oli Anna nii hea bluffija, et ohvrid ei taibanudki, et röövlimaski taga peitub noor naisterahvas. Lisaks ei teadnud isegi kodused ema väidetavast öisest topeltelust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles