Reporter.ee: Leesi peab haridusreformi tooreks ja kalliks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Leesi
Lauri Leesi Foto: Siim Kumpas

Tallinna Prantsuse Lütseumi direktori Lauri Leesi sõnul on kavandatav haridusreform toores ning väga kallis.

«See on kirvega koolide kallale minek,» ütles Leesi Reporter.ee'le. «Eesti kooli päästab ainult õpetaja ja kogu aur tuleks panna õpetajate ettevalmistuse peale, õpetaja elukutse prestiiži tõstmisele, et oleks inimesi, kes tulevad kooli õpetama.»

See, kas kooli nimetatakse põhikooliks või täiskomplektkooliks, ei mängi Leesi sõnul mitte mingisugust rolli.

Akadeemikud aga heidavad haridusministrile ette, et tegeletakse korralduslike ja struktuuriküsimustega, mitte aga sisuga, vahendas uudistesaade.

«Suhteliselt vähe või õieti polegi veel juttu olnud selles kontekstis sellest, mida õpetada,» märkis akadeemik Peeter Tulviste. «Mind huvitab see kõige rohkem, et missugust laadi teadmisi missuguses ühiskonnas on tarvis õpetada. Mida me peame lastele õpetama selleks, et valmistada neid ette eluks selles ühiskonnas, kus nad elama hakkavad?»

Uue kava järgi tahetakse põhikoolid muuta väiksemaks ning luua rohkem poiste- ja tüdrukuteklasse. Gümnaasiumitest aga saaksid mammutkoolid. Nii on piiratud põhikooliõpilaste arvu klassis 24 õpilaseni, gümnaasiumiklassis võib olla aga 36 õpilast, teatas Reporter.ee.

«Põhikool võiks olla natukene väiksem ja väiksema paralleelide hulgaga,» ütles haridusminister Tõnis Lukas. «Gümnaasiumi puhul soovitan suuremates linnades teha Hugo Treffneri Gümnaasiumi laadseid gümnaasiume, kus on 5 paralleeli ja eraldi suunad seal iga klassi jaoks.»

Lapsevanemate liidu juhi Aivar Halleri sõnul ei ole lapsevanemad veendunud, et need muudatused on väga hästi läbimõeldud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles