HU? võitis hullult

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannaliisa Uusma
Hannaliisa Uusma Foto: Marina Puškar

Palju õnne! Võita aasta uustulijana ka aasta albumi ja aasta ansambli auhinnad on suur edu, aga mitte kiire ega ootamatu.


Eesti muusikaauhindade galal kolm peapreemiat saanud HU? valmistas mullu sui ilmunud albumit kaua – juba 2007. aastal räägiti muusikaringkonnis, et kohe tuleb uus ja võimas popalbum seltskonnalt Hannaliisa Uusma, Critikal, Leslie Laasner...



Enne albumit tulid singlid «Kosmos» ja «Absoluutselt».  Hitivihm algas, järgnesid diskoballaad «UV Faktor 5», modern-funk-pomm «Vulkaan, mis vahel puhkab» ja album «Film» täis kaasaegset tantsupoppi, mis kõndis mööda nööri, aga alla ei kukkunud.



Nöör aga käis kahe kalju vahet: ühel pool kõrgetasemeline muusika, teisel pool igamehemaitse. Täiuslikke pop-plaate teevadki artistid, kes võtavad riski meeldida nii kriitikutele-melomaanidele-gurmaanidele-iseendale kui ka igale muule inimesele. See risk võib tähendada põlu alla sattumist mõlemas ringis. Kõik-või-mitte-midagi-mängus võttis HU? peaaegu kõik.



Huvitav, kas nad julgevad teise albumi ka teha.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles