Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Ansambel Laine oli omaaegne eesti estraadi lipulaev. Selles on kaasa löönud suur hulk lauljaid, teiste hulgas ka üks ooperilaulja. Kes?
2. Seda lahingut peetakse Jaapani ajaloos Jaapani vägede suurimaks kaotuseks. Selle üheks põhjuseks oli nõukogulaste kindral, tulevane marssal Georgi Žukov. Lahingus hukkus või langes vangi Nõukogude allikate järgi üle 50 000 jaapanlase. Mis lahing?
3. Leideni purk on koolide füüsikakabinettides kasutusel tänaseni. 1746. aastal sooritas oma kuulsa katse Pieter van Musschenbroek Hollandi linnas Leidenis, mille tulemina saadi nn leideni purk. Aasta varem oli analoogilise ja samuti eduka katse teinud sakslane Ewald von Kleist. Mida teadlased leiutasid või õigemini juhusliku katsega avastasid ehk mis on leideni purk?
4. ««Iga haritud inimene võib vähemalt ühe romaani kirjutada – romaani iseenesest», need sõnad olen kusagilt lugenud, seda mäletan kindlasti, aga kust? see on ununenud.» Nii algab üks tuntud teos eesti kirjanduses. Mis teos?
5. Venemaa riigiduuma valimistel 2007. aastal olid ühe erakonna kandidaatide esikolmikus isa ja poeg. Kes?

Vastused: 1. Pille Lill. 2. Halhin-Goli lahing 1939. aastal. 3. Kondensaator. 4. A. H. Tammsaare «Ma armastasin sakslast». 5. Vladimir Žirinovski ja Igor Lebedev (Liberaal-Demokraatlik Partei).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles