Politsei tabas poeröövis osalenud kolm kahtlustatavat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargapoiste käed pandi kohapeal raudu ning nad viidi esmalt kainenema. Täna alustab noorukitega tööd uurija.
Vargapoiste käed pandi kohapeal raudu ning nad viidi esmalt kainenema. Täna alustab noorukitega tööd uurija. Foto: Ove Maidla.

Põhja prefektuuri ametnikud tabasid kaks noormeest ja neiu, kes kahtlustuse järgi korraldasid märtsi keskel Tallinnas Lasnamäel jultunud poeröövi.


Kuritöö toimus 15. märtsi õhtul kella 21 ajal, kui kaks nägu varjanud noormeest sisenesid Katleri tänaval asuvasse poodi, ähvardasid müüjat relvataolise esemega ning röövisid kassast 300 krooni. Lahkudes võtsid kurjategijad letilt kaasa ka mõned pudelid viina ja sigarette, põhjustades kokku üle 600-kroonise kahju.

Kuigi kurjategijatel õnnestus sündmuskohalt enne politseinike saabumist põgeneda, pidasid korrakaitsjad juba järgmisel päeval ühe röövis kahtlustatava kinni ning tema kaaslane jäi vahele mõned päevad hiljem.

«Tegemist oli 21-aastase Risto ja 18-aastase Ardoga, kellega esialgsetel uurimisandmetel tegi koostööd ka 16-aastane neiu. Tema ülesanne oli enne röövi käia poes ja vaadata, et seal liiga palju kliente ei oleks,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe BNSile.

Prokurör taotles mõlema mehe vahistamist, kuna tema hinnangul oli alust arvata, et vabaduses võiksid nad hakata toime panema uusi kuritegusid või kriminaalmenetlusest kõrvale hoidma. Kohus oli süüdistajaga nõus ja võttiski noormehed vahi alla. Neiu osas rakendas kohus elukohast lahkumise keelu.

Risto ja Ardo said kahtlustuse relva kasutades ja nägu varjates sooritatud röövimises, neiu aga sellele kaasaaitamises. Karistusseadustik näeb sellise kuriteo eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni 15-aastase vangistuse, alaealise puhul aga kuni kümneaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles