Veresaunaga ähvardaja sai karistada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki postitatud ähvarduse peale võtsid mehe tuttavad ühendust politseiga, sest kirjutis ei andnud neile rahu.
Facebooki postitatud ähvarduse peale võtsid mehe tuttavad ühendust politseiga, sest kirjutis ei andnud neile rahu. Foto: Politsei

Mida teha, kui näed, et su sõber postitab Facebooki suhtlusportaali seinale hirmsa ähvarduse? Ühe Jõgeval elava mehe sõbrad pidasid ähvardust sedavõrd tõsiseks, et teavitasid politseid.

Esmaspäeval jõustus Tartu maakohtu otsus 28-aastase Rein Karu kriminaalasjas, meest karistati ühe aasta pikkuse tingimisi vangistusega. Lisaks kohustas kohus Karu minema psühhiaatri vastuvõtule. Mehele tõi karistuse suhtlusportaali postitatud lubadus korraldada massitulistamine.

«Uskuge või mitte aga ma teen selle massitulistamise ära...kuskil baaris lihtsalt avaks publiku pihta tule...» kirjutas Karu oma Facebooki seinale 21. septembril kella 22 paiku. Ähvardus oli näha enam kui poolele tuhandele virtuaalsõbrale, kellest nii mõnigi pidas avaldust oma turvatunnet riivavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles