Eesti mõisaomanike ettevõtlikkus vaimustas Euroopa kolleege

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saka mõisakompleks mõlkus viimase taastanud Eesti mõisate ühenduse presidendi Tõnis Kaasiku meeles juba tudengiajast saadik – nüüdseks on see unistus tal realiseerunud.
Saka mõisakompleks mõlkus viimase taastanud Eesti mõisate ühenduse presidendi Tõnis Kaasiku meeles juba tudengiajast saadik – nüüdseks on see unistus tal realiseerunud. Foto: Sven Tupits

Septembris kogunesid Saka mõisa ajalooliste hoonete majandamise teemalist konverentsi pidama ning Euroopa ajalooliste hoonete ühenduse peaassamblee istungile Euroopa esinduslikumate ajalooliste hoonete omanikud.

«Mõisate ning losside tulevik ja nende majandamisvõimalused on teemad, mis kogu Euroopa mõisaomanikel ühtviisi mureks,» rääkis Eesti mõisate ühenduse (EMÜ) president Tõnis Kaasik. Ühendus võõrustas sel moel esimest korda sõsarorganisatsioonide juhte, kes esindavad rohkem kui 50 000 ajaloolise hoone omanikke 18 Euroopa riigis.

Eesti mõisaid ühendav katusorganisatsioon EMÜ kuulub alates 2010. aastast Euroopa ajalooliste hoonete ühenduse täisliikmete hulka koos enamiku Lääne-Euroopa ja Põhjala riikide vastavate ühendustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles