Katus – osa miljööst meie ümber

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. sajandi alguse villat Vaasas kaunistab samuti kena plekk-katus.
20. sajandi alguse villat Vaasas kaunistab samuti kena plekk-katus. Foto: Weckman

Miljöö ja miljööväärtus on osa meid ümbritsevast keskkonnast – meil kõigil on kohustus seda hoida. Uute hoonete ehitamisel ja vanade renoveerimisel mõjutavad linna või asula üldpilti ka hoonete katused.

Katuse renoveerimist planeerides tuleb arvestada keskkonnaga, kus hoone paikneb. «Enamasti on nii uute hoonete projekteerimisel mingisse konkreetsesse keskkonda kui ka vanemate majade renoveerimisel selles keskkonnas mõeldud ka katuse tüübile,»  räägib Weckman Eesti juhataja Peep Siimon. «Kui aga kõne all on näiteks renoveeritav miljööväärtuslik hoone, tuleb juhinduda kohaliku omavalitsuse ette antud tingimustest.»

Tema sõnul tuleb katusetüübi valikul arvestada nii maja üldist seisukorda kui ka ajaloolist tausta. Enamiku katusetootjate konsultandid on valmis igale katusevahetust planeerivale inimesele huvi korral nõu andma, mis oleks konkreetse hoone puhul optimaalne valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles