Korobeinik: pean enda tegevust korrektseks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Toomas Huik.

Riigikogulane Andrei Korobeinik (RE) otsustas lõpetada kuluhüvitise eest auto rentimise oma firmalt ning tunnistas samas, et tal puudub juhiluba.

Varem polnud ta kinnitanud, kas üldse juhiluba omab, ent tunnistas nüüd selle puudumist. Korobeiniku sõnul kasutas ta autot tööasjadeks ega olnud ise roolis, vaid teda sõidutati.

Skandaal puhkes möödunud nädalal, kui selgus, et Korobeinik rendib mullu aprillist omaenda firmalt Rate Solutions sõiduautot Honda Accord, kulutades iga kuu ligi 500 euro eest kuluhüvitisi.

Korobeinik ei soostunud intervjuuga, ent vastas Postimehe küsimustele meili teel.

Öelge palun, mis kaalutlustel üldse valisite sõiduki rendiks oma firma?

Ainuke põhjus oli teenuse soodsam hind.

Kirjutasite oma Facebooki seinal, et olete riigile makse maksnud ja kuluhüvitise kasutamiseks on Teil õigus. Kas Te seletaks seda lähemalt?

Seda ei ole ma väitnud. Mainisin, et olen mitu aastat erasektoris olnud ja selle reeglid on lihtsad - tuleb valida optimaalse lahenduse, avaliku sektori reeglid on aga keerulisemad.

Olete väitnud, et Teil tegelikult puudub juhiluba. On see nii? Kas Te pole juhiluba kunagi teinud, on see mõne teise riigi oma või pole hetkel kehtiv?

Mul pole juhiluba kunagi olnud.

On kõlanud väited, et omate siiski sõidukit ja ka kasutate seda isiklikult. Mis sõidukit omate ja kuidas saab see olla võimalik ilma juhiluba omamata?

Need väited ei vasta tõele.

Kas peate oma tegevust eetiliseks või ebaeetiliseks?

Ma pean enda tegevust korrektseks kuid ei näe ka mõtet rendilepingu jätkamises - see selgelt riivab ühiskonna õiglustunnet.

Kuidas kavatsete edasi toimida kuluhüvitiste või juhiloa osas?

Edaspidi kavatsen maksta auto kasutamise eest oma taskust, nii nagu maksan täna telefoni ning Tallinna korteri eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles