Innukas õppur kannustab õpetajat

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Vaino on rahvaülikoolis töötanud juba 1997. aastast alates ja seal õpetamine on talle õhtuti lausa hobi eest.
Kristel Vaino on rahvaülikoolis töötanud juba 1997. aastast alates ja seal õpetamine on talle õhtuti lausa hobi eest. Foto: Sille Annuk

Kõik huvitatud teavad juba mitu kuud, et Kristel Vaino rahvaülikoolist on Eesti parim täiskasvanute õpetaja, kuid sellekohane tunnistus antakse talle üle alles homme täiskasvanud õppija nädala avamisel.

Vaino on hariduselt magistrikraadiga ajakirjanik, kuid on umbes 20 aastat töötanud rootsi keele õpetajana. Suurema osa õpetajakogemusest on ta saanud just täiskasvanuid õpetades ning on sellega väga rahul – seda tehes on ka endal kogu aeg huvitav.

«Täiskasvanud tulevad kogu oma eludega tundi ja siis on põnev nendega diskussioone pidada, arutada maailma asjade üle,» rääkis Vaino. Arutada saab muidugi ka teismelistega, keda ta näiteks Võnnu keskkoolis õpetas, kuid seal ei saa minna nii sügavuti ja keeleoskuski ei ole veel kuigi hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles