Ilves: lennujaama uus nimi näitab austust

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaama reisiterminali juurdeehitus
Tallinna lennujaama reisiterminali juurdeehitus Foto: Eesti Betooniühing

Tallinna lennujaama Lennart Meri nimeliseks ristimine väljendab austust riigi ja väärtuste suhtes, ütles täna keskpäevasel nimetseremoonial president Toomas Hendrik Ilves.


«Lennart Meri nime andmisega Tallinna lennujaamale väljendame austust Eesti Vabariigile, meie ajaloole ja demokraatlikele väärtustele,» rääkis Ilves.

«Riigina käitumise osa on ka oma ajaloo ja suurkujude austamine ning väärikas mälestamine,» sõnas ta. «Soovin siinkohal tänada ajakirjanik Argo Ideoni, kes tegi esimesena ettepanku anda Tallinna lennujaamale Lennart Meri nimi.»

Riigipea meenutas, et Lennart Meri oli suur rännumees. «Iga rändaja soovib alustada ja lõpetada oma reisi turvaliselt ja hea tundega. Seetõttu on vägagi loomulik, et Tallinna lennujaam on saanud nime inimeselt, kes nautis teel olemist, kohtumist teistsuguste inimeste ja kultuuridega. Kuid kes üle kõige hindas alati koju jõudmist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles