Tallinnas kadusid korraks vesi ja elekter

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Tõnu Talivee/ Õhtuleht

Täna kella poole kolme ajal katkes Tallinnas Kopli, Mustamäe ja Õismäe kandis mõnel pool elektri- ja veevarustus, kuid nüüdseks peaks kõikide süsteemide töö olema juba taastunud.


Eesti Energia rikketelefonilt öeldi, et kella 14.30 ajal oli üle-Eestiline põhivõrgu tõuge, mis kestis umbes kaks sekundit. Pärast seda ei tohiks kuskil suuremaid rikkeid olla. Sellest aga piisas, et trollid ja trammid hetkeks seisma jätta. Trammi- ja trollikoondise energodispetšeri sõnul tekkis kell 13.33 ühissõidukite liikluses mõneminutiline seisak, kuid veidi aja pärast saadi trollid taas liikuma.

Postimees.ee'le teatati veel kell 15.13, et Mustamäel ja Õismäel pole mõnel pool vett. Tallinna Vee pressiesindaja Reigo Marosovi sõnul peaks ka seal probleem varsti lahenema, sest kõik pumplad jätkavad tööd.

«Vahepealne katkestus on tingitud sellest, et kui pumplad jäävad elektrikatkestuse tõttu korraks seisma, siis inimesed tarvitavad ju vett edasi ja vesi voolab torudest välja. Kui pumplad nüüd uuesti tööle hakkavad, siis neil kulub surve taastamiseks pisut aega. Nii et veidi kannatust ja varsti on kõik jälle korras,» ütles Marosov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles