Must: laste valimisõigus ei lahenda kõiki probleeme

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna liige Aadu Must
Keskerakonna liige Aadu Must Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna liige, parlamendisaadik Aadu Must ütles, et lastele valimisõiguse andmine on temale isiklikult sümpaatne, kuid ta ei pea seda probleemide universaalseks lahenduseks.

«Ma suhtun sellesse kui ühte võimalikku detaili olukorra lahendamisel. Ma ei näe, et see lahendaks kõik probleemid,» sõnas Must, kommenteerides tänasel riigikogu arutelul IRLi ja Andrei Hvostovi väljakäidud ideed lastele valimisõiguse andmisest.

«Minule selles idees on palju sümpaatset, puhtinimlikult. 1880. aastatel oli minu vanavanaisal Ants Krossil vallavanemana pahanduse sees, kui koolivaidlused läksid vallavolikogus Käru vallas lõhki, siis ta ütles: «Poisikesed ukse taha, nüüd laste isad otsustavad!» Selles on hingesugulus praeguse ettepanekuga,» seletas Must.

«Samas ma olen ma seisukohal, et kindlasti ei ole see ainukene ja isegi mitte kõige olulisem mootor olukorra parandamiseks. Loomulikult tuleb seda sügavalt analüüsida. Olen lugenud Rootsi artikleid, mis põhjendavad seda ideed ja ühes käsitluses oli tõeline hirm, et äkki pensionärid võtavad nüüd riigi üle. Kindlasti ei tohi seda ideed nõnda propageerida, et ta on kellegi vastu.»

«Arutelu käigus võib tulla samast ideest edasiarendusi, nii et arutelu vastu küll olla ei saa. Aga see ei ole mingi universaalne võti.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles