Ossinovski: perevalimiste idee on pessimistlik ja küüniline

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu liige Jevgeni Ossinovski (SDE) leiab, et IRLi idee lastele valimisõiguse andmisest on pessimistlik ja küüniline, sest demokraatiat ei saa arendada uute poliittehnoloogiliste nippidega.

«Minu meelest see idealism on oma sisult siiski kahetsusväärselt pessimistlik ja küüniline. Ei ole muidugi saladus, et erakonnad igal pool demokraatlikus maailmas liiguvad tänu tehnoloogilistele arengutele aina enam poliittehnoloogia suunas, jättes pikaajaliste ühiskondlike probleemide tegeliku lahendamise tihtipeale tagaplaanile,» rääkis Ossinovski riigikogus, kommenteerides IRLi ideed.

«Kui riigikogu liige Margus Tsahkna ja Liisa-Ly Pakosta ütlevad, et nad ei saa edendada kestlike perepoliitikate väljatöötamist, kuna see ei anna neile valimistel hääli, siis nad ei täida oma seaduslikku kohustust rahvaesindajana. Alati on sellistel puhkudel võimalus riigikogust tagasi astuda,» arvas ta.

«Poliittehnoloogia võidukäigu ravimiseks minu meelest ei tohiks kasutada uut poliittehnoloogiat. Aga lisahääle andmine lastele on ju ilmselgelt poliittehnoloogiline meede. Sellega me tunnistaksime seda, et Eesti ühiskond ei ole valmis nn päris demokraatiaks, kus valijad on võimelised oma mätta otsast natukene kaugemale vaatama.»

«Mina igal juhul usun demokraatiasse ja ma pean sellises küsimuses poliittehnoloogilisi lahendusi igal juhul väga ohtlikuks,» sõnas Ossinovski. 

«Mis puudutab pensionäre, siis üldiselt on nad olnud palju rohkem mures selle üle, mis saab nende lastest ja lastelastest, kui selle pärast, mitu protsenti nende pension järgmisel aastal tõuseb,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles