Eestisse tuleb visiidile Läti presidendipaar

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Valdis Zatlers ja ta abikaasa Lilita Zatleremullu suvel Läti laulupeo rongkäiku tervitamas.
Läti president Valdis Zatlers ja ta abikaasa Lilita Zatleremullu suvel Läti laulupeo rongkäiku tervitamas. Foto: AFP / Scanpix

Järgmise nädala keskel saabub Eestisse visiidile Läti president Valdis Zatlers koos abikaasaga, neid saadavad Läti kaitseminister Imants Viesturs Lieģis ja kultuuriminister Ints Dālderis.


President Zatlers kohtub visiidi ajal presidendi Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Andrus Ansipiga, teatas presidendi kantselei.

Pidulik vastuvõtutseremoonia toimub Kadriorus presidendipalee juures teisipäeval kell 11.45.

Kohtumisel tulevad jutuks Eesti ja Läti kahepoolsed suhted, majanduskriis, energeetika- ja julgeolekupoliitika, idapartnerlusega seonduv ning mõlema riigi viis aastat Euroopa Liidus ja NATOs. Samal õhtul annavad president Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves külaliste auks piduliku õhtusöögi Eesti Pangas.

Läti Vabariigi president Valdis Zatlers asetab visiidi käigus pärja Reaalkooli juures asuvale Vabadussõja mälestusmärgile, avab Läti 1949. aasta 25. märtsiküüditamisele pühendatud näituse okupatsioonimuuseumis, külastab Läti saatkonda ja kohtub kohaliku läti kogukonna esindajatega.

Kolmapäeval avavad president Zatlers ja president Ilves äriseminari Eesti Kaubandus-Tööstuskojas. Seejärel on kavas külaskäik Skype'i.

Visiidi teise päeva programmis on ka Läti ajaloonäituse külastamine rahvusraamatukogus, kohtumine riigikogu esimehe Ene Ergmaga ja president Zatlersi loeng välisministeeriumis.

Proua Evelin Ilves tutvustab proua Lilata Zatlerele lastekirjanduse teabekeskust, lastehaiglat, käiakse KUMUs ja Tallinna vanalinnas.

President Zatlers ja teda saatev delegatsioon lahkub Eestist kolmapäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles