Brüsseli kohus vabastas Eestist pärit mehed röövmõrva süüdistusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaup juveelipoes
Kaup juveelipoes Foto: Artur Sadovski

Brüsseli kohus mõistis reedel kaks Eestist pärit meest süüdi 2010. aasta aprillis toime pandud juveelipoe röövis, kuid vabastas nad röövmõrva süüdistusest, teatas Belgia rahvusringhääling BRF.

Kohus leidis röövmõrva arutamisel tunnistajate ütlustele tuginedes, et Eestist pärit Gennadi Odintsov ja Kirill Svintitski küll osalesid juveelipoe röövis, kuid kumbki neist ei osalenud tulistamises. Kohus tegi kindlaks, et kaks kohtu all olevat meest olid üllatunud, kui nende kaaslane võttis taskust püstoli ja hakkas tulistama.

Kohus jõudis järeldusele, et kohtu all olevad mehed ei soovinud tulevahetust alustada ning tulistamine tuli ka nende jaoks ootamatult. Kolmandal röövis osalenud mehel õnnestus põgeneda ning Belgia õiguskaitseorganitel ei ole õnnestunud tema isikut kindlaks teha.

Samas leidis kohus, et mehed on süüdi juveelipoe röövis. Kohus kuulutab meestele mõistetavad karistused välja lähiajal.

Rööv Brüsseli lõunaosas Elsene munitsipaliteedis, peamiselt aafriklastega asustatud Matonge piirkonnas pandi toime päise päeva ajal 12. aprillil.

Ajalehe De Standaard andmetel ootasid kolm kurjategijat juveelipoe juures, kuni kõik kliendid olid lahkunud, sisenesid kell 13.40 poodi ning nõudsid raha ja ehteid. Gruusia päritolu Simon Haimašvili arvas politsei hinnangul, et kurjategijad kasutavad mängurelvi ning ta võttis välja oma püstoli.

Röövlite ja kullassepa vahel tekkis kähmlus. Rüselust kuuldes tuli juveliirile appi tema õepoeg Isaac Haimašvili koos naabriga. Selle peale sattusid röövlid paanikasse, tulistasid mitu lasku ning põgenesid.

Simon Haimašvili sai kolm kuulitabamust ning suri sündmuskohal. Tema sugulane Isaac sai raskelt haavata.

Kahtlustatavatena peeti kinni Eestist pärit Gennadi Odintsov ja Kirill Svintitski. Üks neist viibis ka haiglas, sest juveelipoe omanik suutis teda enne surma mõlemasse kätte tulistada.

Gennadi Odintsov on varem Eestis tapmise ja röövimiste eest kriminaalkorras karistatud ja pääses pool aastat tagasi vanglast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles