Martin Pau: köhige pappi, siis sigitan!

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Pau.
Martin Pau. Foto: .

Järjekordne teaduslik analüüs tõestas, et eesti rahva hääbumine kiireneb. Sünnikordaja 1,5, mis väljendab 2011. aastal ilmale tulnud laste arvu ühe naise kohta, tõotab hiljemalt poole tosina aasta pärast veel hoogsamalt kukkuda, sest potentsiaalseid sünnitajaid on siis veel vähem kui praegu.

«Tänapäeval võetakse lastesaamist vastutustundlikult. /.../ Noortele kuluks ära korralik signaal, et nad ei peaks muretsema,» arvas rahvastikuteadlane Mare Ainsaar, kommenteerides meie tumenevat tulevikku ETVs.

Milliseid signaale me siis rahvuslikust agooniast pääsemiseks vajame? Kas näiteks sellist, mille andis saatejuht Kirsti Timmer ajakirjas Naised: lastetoetus peaks olema vähemalt sada eurot nädalas. Või sellist, mille kõmatas ilmarahva rõõmuks netikommija: andke mulle esimese lapse eest 100 000 eurot eluaseme ostmiseks, siis tahan kohe last!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles