Suhkrute nüansirikas maailm

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dansukkeri turundusjuht Eve-Liin Salumäe hoiab kodus igapäevaseks kasutamiseks nii pruuni kui ka valget suhkrut – et vaheldust oleks.
Dansukkeri turundusjuht Eve-Liin Salumäe hoiab kodus igapäevaseks kasutamiseks nii pruuni kui ka valget suhkrut – et vaheldust oleks. Foto: Toomas Huik

Mary Poppins lubas lustakalt, et suhkrutükk teeb pipratera magusaks, ent millist suhkrut ta küll silmas pidas – kas pruuni, valget, Demerara, Muscovado, ekstrapeent, tarretise-  või moosisuhkrut?

Kui suhkrute maailma lähemalt uurida, selgub, et seal ei räägita kaugeltki mitte ainult magusast maitsest, vaid ka näiteks iiriselisest, karamellisest, mõrkjast või lagritsalisest. «Öelda, et kõik suhkrud on sama maitsega, on sama hea, kui öelda, et kõik veinid on ühe maitsega,» ütleb restorani Mamo perenaine Margit Härma, kelle sõnul peaksid inimesed suhkrut tarbima mõõdukalt ja pigem otsima ka sellest erinevaid maitseelamusi.

«Tasub kindlasti pigem arendada oma maitsemeeli tajuma rohkem nüansse ning kasutada pigem erinevaid suhkruid, kui süüa väga kõrge suhkrusisaldusega, aga igava maitsega maiuseid,» rõhutab Härma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles