Omavalitsused maksavad Avo Viiolile raha ja riik aitab võlal aeguda

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Viiol.
Avo Viiol. Foto: Liis Treimann

Mängupõrgutesse 8,5 miljonit krooni kultuurkapitali raha matnud Avo Viiolil on jäänud veel 8,5 aastat vastu pidada ja oma kasiinovõlga mitte maksta, pärast seda võlg lihtsalt aegub.

Kui Viiol jätkab võlgade maksmist praeguses tempos ehk keskmiselt 19 euroga kuus, siis saab tema võla kustutamise päevaks ehk 2021. Aasta 5. Aprilliks tasutud kokku 0,76 protsenti. Mullu 5. aprillist jõustunud tsiviilseadustiku üldosa seaduse muudatuse kohaselt aegub kohtuotsusega tunnustatud nõue senise 30 aasta asemel 10 aastaga. Täna siis on riigil võimalus oodata Viiolilt raha veel kokku 8,5 aastat, seega on mehel üle poole vaevast praeguseks kantud.

Justiisminister Kristen Michal on rääkinud meediale korduvalt, et Viioli tegevus või tegevusetus võla tasumisel riivab tõsiselt üldsuse õiglustunnet ja lubanud tulude peitjate elu kibedamaks teha. Tegelikkuses pole Viioli elul Ida-Virumaal Jõhvis häda midagi. Eraisik Viiol on küll kirjade järgi puupaljas, aga sellel puupaljal mehel on ka firma Viru Äriteenindus, mille omakapital muudkui paisub ja mis määras omanikule ehk Viiolile eelmise aasta kasumi arvelt 7000 eurot dividende.

Selle õigusabiteenuseid osutava firma olulised kunded on Ida-Virumaa kohalikud omavalitsused, iseäranis palju lepinguid on Viru Äriteenindusega sõlminud Kiviõli linn ja Jõhvi vald, mille alla käib ka Jõhvi linn. Viru Äriteeninduse suurkliendiks on ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse maakondlik arenduskeskus.

Postimehe allikate andmetel on kunagi ka Tartu Ülikoolis loenguid pidanud juuraharidusega majandusteadlasel Ida-Virumaal lojaalne ja mõjukas tutvusringkond, kelle hulka kuuluvad nii omavalitsusjuhid kui kohtunikud. «Viiol on esindanud liiklus- ja haldusõigusrikkujaid suhtluses kohtutäituritega, olles ise kohtutäituri menetlusalune,» väitis üks allikatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles