Maanteeameti juht: mõne teeprojektiga on üle pingutatud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo ümbersõit.
Mäo ümbersõit. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti on koos euroliidu abiga nelja aasta jooksul investeerinud põhimaanteede ehitusse ligi 800 miljonit eurot, kuid maanteeameti uue juhi Aivo Adamsoni sõnul on mõne objektiga suures rahakasutushoos üle pingutatud.

«Pigem oleme alahinnanud neid prognoose või õieti teinud üleprognoose liiklussageduses osas,» ütles Adamson, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal.»

Kuni aastani 2008 kasvas Adamsoni sõnul liiklussagedus põhimaanteedel 6-10 protsenti aastas ja siis äkki kukkus 2009. aastal kohe 2006. aasta tasemele ja pärast seda on hakanud kasvama ainult 3 protsenti aastas. «Selles valguses tundub jah, et mõned projektid on liiga suured,» tunnistas maanteeameti juht.

Eelmisel aastal vaidlustati maanteeameti korraldatud riigihanke menetlusi kuuel korral, aga pole ka imestada - suured projektid tähendavad palju tööd ja raha, millest ilmajäämine tee-ehitajaid ilmselt ei rõõmusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles