Tallinnas hakkab tööle veel üks töövaidluskomisjon

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimikutevirn töövaidluskomisjonis.
Toimikutevirn töövaidluskomisjonis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas määruse, millega luuakse Tallinnasse veel üks töövaidluskomisjon.


Pevkuri sõnul on tööturul toimuv suurendanud ka töövaidluste arvu ja seda eriti Tallinnas. «Seetõttu on äärmiselt oluline uue komisjoni moodustamine, et tagada kiire töösuhte osapoolte õiguste kaitse,» ütles sotsiaalminister.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Herko Suntsi sõnul kasvab lisaks töövaidlusavalduste arvule ka komisjonide pädevus. «Kui täna lahendab töövaidluskomisjon avaldusi kuni summas 50 000 krooni, siis alates uue Töölepinguseaduse jõustumisega 1. juulist 2009 saab esitada komisjonile avaldusi, mille rahaline nõue on kuni 150 000 krooni. Suuremate nõuete korral tuleb pöörduda avaldusega kohtusse,» selgitas Sunts.

Eestis tegutseb praegu kümme töövaidluskomisjoni, neist kolm Tallinnas. Pärast uue komisjoni töölehakkamist aprilli keskel on Tallinnas neli komisjoni.

Töövaidluskomisjonis lahendatakse tööandja ja töötaja vahel töösuhteid reguleeriva õigusakti, haldusakti või tööandja kehtestatud eeskirja kohaldamisel tekkinud lahkarvamusi. Töövaidluskomisjon on reeglina kolmeliikmeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles