Pärnu maakonnas jäi vahele 12-aastane suitsetaja

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud nädala neljapäeval ja reedel kontrolliti Pärnu linnas ja maakonnas noorukite tubaka- ja alkoholilembust, noorim tubakaseaduse rikkuja oli kõigest 12-aastane.

Neljapäeval, 26. märtsil kella 9 kuni 14 korraldas Pärnu politseiosakonna noorsoopolitsei politseioperatsiooni, mis oli suunatud Pärnu maakonnas asuvate õppeasutuste vahetus läheduses alaealiste tubakatoodete tarvitajate avastamiseks, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Tuvastati 12 tubakaseaduse rikkumist. Tähelepanuvääriv on tõsiasi, et kõige noorem rikkuja oli kõigest 12-aastane. Kokku kontrolliti viie kooli ümbrust ja 30 isikut.

Reedel, 27. märtsi õhtul toimunud politseioperatsioon oli suunatud Pärnu linnas alkoholi tarvitanud alaealiste väljaselgitamiseks ja rikkumiste tõkestamiseks avalikes kohtades. Muu hulgas olid vaatluse all ka alaealiste kogunemiskohad ning samuti alaealiste alkoholi ostmisvõimalused.

Kontrolliti 70 isikut ning avastati 13 rikkumist: alkoholiseaduse rikkumisi fikseeriti 7 korral, tubakaseaduse 3 korral ja karistusseadustiku rikkumisi 3 korral. Ühele  alaealisele noormehele koostati protokoll nelja rikkumise eest: alkoholi tarvitamise,
suitsetamise, valeandmete esitamise ja politseiniku seadusliku korralduse eiramise eest.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkonstaabel Nurmely Mitrahovitš sõnas, et noorte elu lahutamatuks osaks paistab olevat siiski nii tubakas kui ka alkohol. Ta lisas, et neli järjestikust rikkumist toime pannud noormees on ehe näide sellest, et alkoholijoobes nooruk ei anna endale aru, et ta üleüldse seadust rikub.

Politseioperatsioonidel osales lisaks Pärnu politseiosakonna politseiametnikele ka politseikadetid ning abipolitseinikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles