Nordea pangakontori rööv osutus purjus mehe rumaluseks

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pangakontor Tallinnas Hobujaama tänaval oli eile pärast pangaröövi suletud.
Nordea pangakontor Tallinnas Hobujaama tänaval oli eile pärast pangaröövi suletud. Foto: Andres Haabu

Politsei pidas kinni reedel Nordea pangakontorist 200 eurot varastanud mehe, kes oli teo toimepanemise ajal tugevalt purjus ega saanud ilmselt täpselt arugi, millega hakkama sai.

«Juhtum liigitati röövimisest ümber avalikuks varguseks, sest praeguseks teadaolevalt füüsilist ega ka vaimset vägivalda siiski ei kasutatud,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

Politsei pidas juba reede õhtul kahtlustatavana kinni 41-aastase Mareki, kel puuduvad kehtivad karistused. Tabamisel oli mees nii tõsises joobes, et temaga vesteldes ei olnud võimalik arugi saada, mis tema tegelik eesmärk pangas käies oli. «Ilmselgelt tahtis ta raha saada, aga praegu asuti seisukohale, et see polnud siiski röövimine,» rääkis Põder.  

Esialgu lasti mehel end kaineks magada, laupäeval kuulati ta üle ning lasti siis välja elukohast lahkumise keeluga.

Põder ütles, et asjaolude selgumisel järeldati, et purjus inimene hirmutas algul pangatöötajaid rohkem, kui asi väärt oli. «Kahtlustatav oli pangakontoris käies tugevas alkoholijoobes ja see selgitab ka ilmselt tema kummalist nõudlikku käitumist, mida pangatöötajad tõlgendasid röövimisena ja andsid talle raha,» lausus Põder. «Pangatöötajad käitusid nii nagu sisemised reeglid ette nägid, vältimaks ebameeldivusi nii klientide kui ka kaaskolleegide ees.»

Ta lisas, et teise samal ajal pangakontoris viibinud mehega Marekil siiski teadaolevalt kuritegelikku koostööplaani ei olnud.

Avaliku varguse paragrahvi alusel süüdi mõistmisel saab määrata rahalise karistuse või kuni 5 aastat vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles