Saatkondade liikumisprobleemile leiti lahendus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetööd vanalinnas häirivad korraga kolme välissaatkonna tegevust.
Kaevetööd vanalinnas häirivad korraga kolme välissaatkonna tegevust. Foto: Uwe Gnadenteich

Vanalinnas kaevetöödega tegelev ettevõte tagab saatkondadele takistusteta liikumise.


Postimees.ee kirjutas eile sellest, kuidas Tallinna vanalinnas Viru tänava otsas toimuvad kaevetööd nörritavad Poola, Austria ja Itaalia diplomaate, kes ei saa harjunud viisil liigelda. Arusaamatuks jääb neile ka see, miks on üles kaevatud terve tänav korraga.

Diplomaate häiris ka see, et saatkonnahoonete ees algavatest kaevetöödest teavitati neid vaid päeva jagu ette. Nii nõudsidki nad Eesti välisministeeriumi vahendusel, et Vana turg 2/4 esine ala oleks kasutatav juba enne kaevetööde algust nimetatud aadressil planeeritud sündmuste ajal, sealhulgas Austria suursaadiku vastuvõtu ajal Austria rahvuspüha puhul 24. oktoobril ja seoses Itaalia suursaadiku kolimisega 27. ja 28. oktoobril.

«Kaevetööd Vana turu piirkonnas olid planeeritud juba neli aastat tagasi, ent mitmetel põhjustel on need siiani edasi lükkunud. Kuna selles piirkonnas on elektrikaabel paigaldatud aastal 1932, siis on see avariiohtlik ja selleks, et jätkata tarbijate, sealhulgas saatkondade varustamist elektriga, tuli töid alustada hiljemalt sel sügisel,» selgitas kesklinna vanem Mihhail Korb.

Ta lisas, et sel kuul toimus kommunaalametis kõigi osapoolte ühine nõupidamine, kus otsustati, et kui ilmastikutingimused ei luba töid soovitud ajaks lõpetada, pannakse majade ette ajutine sillutis ning tagatakse sellega saatkondadesse diplomaate rahuldav sissepääs 24. 27. ja 28. oktoobril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles