Väävelkõhuline vaal

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan.
Anna-Maria Galojan. Foto: Jelena Rudi

Jaroslav Hašeki tegelaskuju vabatahtlik Marek töötas kord loodusajakirja Svět Zvířat toimetajana. Tema jutustus ajakirja toimetamisest põhineb Hašeki enda vastavatel kogemustel. Mäletatavasti lasi Marek fantaasial vabalt lennata, tutvustades loodushuvilistele senitundmatuid zooloogilisi avastusi, nagu väävelkõhuline vaal, ärrituv kitskass, söödav härg, täispuhutud hüppaja jne.

Siinkirjutaja viibis kord samasuguses ainelises kitsikuses kui Hašek sageli ja võttis vastu töö zooloogiaportaali Elu24 reporterina. Õige pea taipasin, mida publik vajab, ja nii sündisid elektronidest arvutimonitoril sellised kimäärid nagu Intsu-Inga, metroseksuaal Neigaus ja teised sellesarnased.

Aga elu ise on veidram kui ahtra inimaju mistahes väljamõeldis. Ühel päeval helises telefon ja hääl, mis käskis end politoloog Anna-Maria Galojaniks nimetada, seletas 20 minuti vältel, kuidas temaga seonduvaid sõnumeid tuleks ajakirjanduses käsitleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles