Korobeinik edendaks parlamentidevahelisi suhteid male abil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Andrei Korobeinik.
Riigikogu liige Andrei Korobeinik. Foto: Toomas Huik

Riigikogu reformierakondlasest saadik ja Eesti Maleliidu president Andrei Korobeinik sooviks edendada parlamentidevahelisi suhteid, kaasa arvatud suhted Eesti ja Vene seadusandjate vahel, maleturniiride abil.

«Oli mõte korraldada turniir Eesti ja Soome parlamendisaadikute vahel. Me arutasime seda küsimust Eesti saadikuga Soomes, ning ma leiab, et see algatus viiakse ellu. Ent probleem on selles, et Eestis pole kuigi palju hästi malet mängivaid seadusandjaid, kes suudaksid piisaval tasemel riigi au kaitsta. Kardan, et näiteks mina ei tooks meie koondise kassasse just kuigi palju punkte. Meil on Euroopa mõistes väike parlament, ning kui võrrelda meid Vene parlamendiga, siis pole meil mingeid šansse, see tähendab, et tuleb otsida riike samasuguste väikeste parlamentidega,» ütles Korobeinik BNSile.

«Ent selleks, et kaotusi mitte karta, võib kokku leppida, et mängivad mitte profid, vaid asjaarmastajad. Kui mängida välkmalet, siis on seda ka kõrvalt üsna huvitav jälgida. Praegu on olemas kõik instrumendid ülekandeks interneti vahendusel. Võib anda saadikutele võimaluse mängida ka interneti teel, selleks pole vaja ühte tuppa koguneda. Võiks korraldada turniiri Venemaaga. Sellest saaks väike positiivne samm meie riikide vaheliste suhete arengus,» usub Korobeinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles