Mikk Salu: Reformierakond väljus kapist

Mikk Salu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Salu
Mikk Salu Foto: Toomas Huik / Postimees

«Meil on äärmiselt usaldusväärne pangasüsteem, kusagil maailmas ei ole nii lihtsat ja tarbijasõbralikku pangasüsteemi, näiteks internetipanka,» rääkis Andrus Ansip 2005. aastal. Eile aga selgus, et asjad pole sugugi sellised, nagu peaminister kirjeldas. Selgus, et juhtivad reformierakondlased, Ansipi parteikaaslased ning riigikogu liikmed, ei usalda Eesti pangasüsteemi mitte kübetki ning internetipangandusest pole nad üldse kuulnud.

Sest vaadake ja sirvige prokuratuuri materjale Silver Meikari kaasuse kohta. Meeldetuletuseks, Meikari väitel annetas ta parteile suures koguse raha, mis polnud üldse tema oma, vaid mille ta oli saanud Kalev Lillo käest ja Kristen Michali mahitusel. Skeem oli lihtne: sularaha Lillolt, Meikar pani selle oma kontole ja kandis sealt edasi parteikontole.

Meikari skandaali puhkemise ajal tuvastas ajakirjandus kiiresti ka mitmeid teisi tuntuid parteilasi, kes olid samamoodi üürikeste ajavahemike järel kandnud erakonnale suuri summasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles