Viljar Arakas: kui kaua püsib püsti tühjenev kott?

Viljar Arakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenusmajanduse Koja juhatuse esimees Viljar Arakas.
Teenusmajanduse Koja juhatuse esimees Viljar Arakas. Foto: SCANPIX

Kui ühelt poolt toimub inimeste vaba väljavool ning teisalt piiratakse sisserännet, peaksime enda käest küsima, kui kaua tühjenev kott püsti seisab, kirjutab Teenusmajanduse Koja esimees Viljar Arakas. Ta leiab, et spetsialistide sisserännet tuleks lihtsamaks teha.

Teenusmajanduse Koda palus oma liikmetel välja tuua kolm peamist tegurit, mis takistavad äri arendamist või kasvu. Teadmismahuka teenus­äri kitsaskohana tõsteti esile kvalifitseeritud välistööjõu Eestisse toomise keerukust. Selle üheks põhjuseks peetakse liiga madalat sisserände piirarvu. Teine suur probleem on, et Eestis viibimise loa taotlemine on ülimalt bürokraatlik.

Me elame kontrastide ajastul. ETV uudised kajastavad elavalt, kuidas Soomes avati eestlaste lastele eraldi lasteaiarühm. Samas saates räägitakse, et kuna nõudlus on sedavõrd suur, tuleks analoogseid rühmasid teha veel ja veel. Väidetavalt töötab Soomes ligi ­

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles