Valimistulemused tekitavad küsimusi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle poole Leedu seimist paigas.
Üle poole Leedu seimist paigas. Illustratsioon: graafika: Alari Paluots

Venemaa soov, et Baltimaades poleks tuumajaama, läks täide pärast Leedu referendumit, kuulutas eile oma suhtlusvõrgustiku Twitter kontol Läti kaitseminister Artis Pabriks. Kuigi see oli üks teravamaid reaktsioone umbes 63 protsendi valimas käinud leedulaste otsusele olla vastu tuumajaama rajamisele nende riiki, kõlas mureavaldusi mujaltki.

Eile lõplikult selgunud tulemused näitasid kindlalt, et leedulased hääletasid maha nii Pabriksi aatekaaslased konservatiivid Andrius Kubiliuse valitsusest kui ka nende toetatud plaani rajada Visaginasesse kolme Baltimaa ning Jaapani firma Hitachi ühisosalusel tuumajaam.

Kuigi tuumajaama rahvahääletus oli vaid nõuandva iseloomuga ega pane valitsusele mingeid kohustusi, kerkis eile siiski üles küsimus, kas tõenäoliselt järgmise valitsuse moodustavad vasaktsentristlikud parteid jätkavad sama kindlalt Venemaast energias sõltumise vähendamise joont nagu Kubiliuse valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles