ERR.ee: Tallinnas rajatakse uut loomelinnakut

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomelinnakust saab esialgu regulaarse kirbuturu toimumispaik.
Loomelinnakust saab esialgu regulaarse kirbuturu toimumispaik. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas rajatakse uut loomelinnakut - Telliskivi tänaval asuv endine Kalinini tehase piirkond ärkab uuele elule esialgu regulaarse kirbuturu toimumispaigana.

Edaspidi tahetakse suurest tööstuskompleksist kujundada aga keskkonda, kus leiduks tegevust kogu perele, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Telliskivi linnakusse on omale pesa teinud mitu seltskonda: raudtee-äärses hoones lustivad rulaklubi Haigla liikmed, bürooruumideks mõeldud majas asuvad loovagentuuri Plektrum kontor ja Pimedate Ööde filmifestivali ruumid.

Eelkõige võiks end Telliskivis hästi tunda Kalamaja ja Pelgulinna elanik, sest neil praegu oma olemise kohta polegi. Rajada tahetakse mahetoidu turg ja kvaliteetse kasutatud mööbli ja riiete pood, samuti ööklubi ning kohvikutest rääkimata.

Iseasi, millal Telliskivi kompleks nii kaugele jõuab, et seal tõepoolest mugavalt olla saab. Praegu otsitakse hoolega rentnikke ning vastavalt rentniku soovile kõpitsetakse ruume korda, eesmärgiga võimalikult palju olemasolevat alles hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles