Biitlid suunasid nooruses elu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Taul illustreerib biitlite raamatut (vasakul taga) näidetega nende heliloomingust ja ta saaks panna mängima ka debüütplaadi «Please Please Me» (paremal).
Toomas Taul illustreerib biitlite raamatut (vasakul taga) näidetega nende heliloomingust ja ta saaks panna mängima ka debüütplaadi «Please Please Me» (paremal). Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui kunagise Pärnu ansambli Nemo kitarrist Toomas Taul tuli Tartusse ajalugu õppima, oli september 1969. Samal kuul ilmus biitlitel nende ühistegevuse aegne eelviimane plaat «Abbey Road». Enne veel, kui noormees oli aastal 1974 diplomi kätte saanud, läks maailmakuulus nelik laiali.

«Ma mäletan, et igatsesime nende järele,» meenutas Taul. «Käes olid karmima muusika ajad, mu suured õpetajad Hannes Varblane ja Toomas Raudam rõhusid rohkem Rolling Stonesile ja Bob Dylanile.»

Pärnus tegutsenud Nemos mängis ja laulis ka Jüri Elken, kes tuli samuti Tartusse õppima. Nii hakkas Emajõelinnas kujunema Kogudus. See bänd tegi muu muusika sekka heal meelel ansambli The Beatles lugusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles