Põlenud jaamahoone saab varikatuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondi jaama tondilossiks muutunud hoone on osaliselt juba lammutatud.
Tondi jaama tondilossiks muutunud hoone on osaliselt juba lammutatud. Foto: Liis Treimann

Arhitektuurimälestisena kaitse all olev Tondi vana jaamahoone on korduvalt põlenud. Nüüd on Eesti Raudtee hakanud endale kuuluva tondilossi puidust pealmist osa lammutama ja rajab selle asemele lahtise katusealuse.

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase ütles, et firmal on lammutamiseks ja ehitamiseks kõik load olemas ning varjualus tahetakse valmis saada aasta lõpuks. «Püstitame sinna varjualuse, kuid alumine paekivist majaosa jääb alles,» selgitas ta. «Ülemise puit­osa oleme kaardistanud, nii et kui kellelgi peaks kunagi olema tahtmist ja võimalust see uuesti üles ehitada, siis joonised on olemas.»

Ehitatav varikatus peabki kaitsma alumist kivist osa vihma, lume ja muude ilmastikumõjude eest. Loomulikult saavad varjualust tuule ja vihma eest kaitseks kasutada ka rongiootajad. Kuna platvorm jääb aga vanast jaamahoonest natuke eemale, on inimestel ehk mugavam rongi oodata platvormi varikatuse all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles