Kolme bussifirma suhtes algatati väärteomenetlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööinspektsioon korraldas koos politseiga ühisreidi, et kontrollida bussiettevõtetes juhtide töö- ja puhkeaja kasutamist. Harjumaa kolme bussifirma vastutavate isikute suhtes algatati väärteomenetlus. Põhiliselt olid rikkumised seotud töö- ja puhkeajast mittekinnipidamisega töögraafikutes.

Oktoobri esimesel nädalal korraldatud ühisreid oli esmakordne selles mõttes, et bussijuhte ei kontrollitud mitte maanteel, vaid firmade kontorites. Tööinspektsiooni peajurist Liis Naaber-Kalm ütles, et kuna väärteomenetluse otsused ei ole veel jõustunud, ei saa ka rikkumistega vahele jäänud bussiettevõtete nimesid avaldada. Kontrollitud bussifirmad valiti välja mitte niivõrd riskianalüüsi, kuivõrd juhusliku valiku alusel.

Politsei liiklusjärelevalve talituse komissari Priit Tuuna sõnul on sõidu- ja puhkeaja reeglistiku koostanud Euroopa Komisjon ja sellest peavad kõik liikmesriigid lähtuma. «Paika on pandud see, kes mille eest vastutab – kas bussijuht, bussiettevõte või hoopis veo tellija,» ütles ta. «Üleväsinud bussi- või veokijuht on liikluses sama ohtlik kui purjus juht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles