Obama asus viimaks rünnakule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney (vasakul) ja Barack Obama teises teledebatis, milles andsid tooni mõlema pidevad süüdistused, et teine valetab.
Mitt Romney (vasakul) ja Barack Obama teises teledebatis, milles andsid tooni mõlema pidevad süüdistused, et teine valetab. Foto: Reuters/ScanPix

Kaks alfaisast pidamas oma elu võitlust – nii iseloomustas uudisteagentuur AP USA presidendi Barack Obama ja tema vabariiklasest rivaali Mitt Romney üleeilset teledebatti. Kiirküsitlused näitasid, et väitluse võitis napilt Obama, kes suutis näidata kirglikkust, mida tal esimeses väitluses selgelt nappis.

Järjekorras teine kolmest debatist (neile lisaks väitlesid möödunud nädalal Obama ja Romney asemikud Joe Biden ja Paul Ryan) toimus nn raekoja-formaadis, kus presidendikandidaadid vastavad tavaliste ameeriklaste küsimustele. Pooleteisetunnine arutelu New Yorgi osariigis Hofstra ülikoolis keskendus valimisaastale iseloomulikult peamiselt majandusteemadele, kuid tuliseim sõnavahetus puhkes eelmisel kuul Liibüas USA konsulaati tabanud rünnaku teemal.

Obama süüdistas Romneyt nelja ameeriklase elu nõudnud rünnaku rakendamises valimisvankri ette. «Ajal, mil me tegelesime ähvardustega meie diplomaatide vastu, väljastas kuberner Romney pressiteate,» sõnas Obama, lisades vihaselt, et riikliku julgeoleku küsimuse muutmine poliitiliseks vaidlusobjektiks ei ole viis, kuidas üks president peaks käituma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles