Villu Vane: linnas tohib kaugtuledega sõita

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod pimedal tänaval.
Autod pimedal tänaval. Foto: Peeter Kümmel

Tänavavalgustuse kustutamise, pilves ilma ja tiheda vihmasaju tõttu olid sõiduolud keerulised ja paljud autojuhid olid Tallinnas sunnitud kasutama kaugtulesid, mis aga pimestavad teisi liiklejaid.


Liiklusspetsialist, maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane ütles Kuku raadiole, et liikluseeskiri ei keela ka linnas kaugtulede kasutamist. Vane sõnul ütleb eeskiri, et kaugtuled on mõeldud kasutamiseks halva nähtavuse ning pimeduse korral. Samas sätestab eeskiri, et tuledega ei tohi teisi liiklejaid pimestada.

Teisteks liiklejateks on ka jalakäijad, kuid Vane sõnul ei ole tema teada ühtegi autojuhti kunagi jalakäija pimestamise eest karistatud.

Vane soovitas autojuhtidel Tallinna pimedatel hommikutundidel valida sobiv sõidukiirus ja kaugtulede kasutamisel olla tähelepanelik, et mitte teisi autojuhte häirida. Jalakäijatel soovitas Vane endale helkurid külge panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles