Emmanuelle’i lahkumine

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sylvia Kristel 1975. aastal Cannes’i filmifestivalil.
Sylvia Kristel 1975. aastal Cannes’i filmifestivalil. Foto: AFP

Hollandi näitlejanna Sylvia Kristel, 1974. aastal valminud erootilise filmi «Emmanuelle» nimiosatäitja, suri kolmapäeva õhtul 60-aastasena.

Kristel suri rahulikult une pealt, kinnitas tema agent Marieke Verharen uudisteagentuurile AFP. Verharen ei täpsustanud, kas näitlejanna suri kodus või haiglas. Üle kümne aasta vähiga võidelnud Kristel viidi tänavu juulis insuldiga haiglaravile.

1952. aastal Utrechtis sündinud Kristel kasvas koos noorema õega üles vanemate peetavas hotellis, põgenes teismelisena Amsterdami ning alustas 17-aastaselt modellikarjääriga. 1973. aastal võitis Kristel missikonkursi «Miss TV Europe» ning jõudis aasta hiljem rahvusvahelise tuntuseni tänu peaosale filmis «Emmanuelle», mis on üks läbi aegade edukamaid prantsuse filme ning üks esimesi meinstriim-kinodes näidatud erootilisi filme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles