TV3: Rahumäe hinnangul pole Eestil vajadust pantvangisituatsiooni sekkuda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi
Jaanus Rahumägi Foto: Toomas Huik

Turvaekspert Jaanus Rahumägi leidis eile Nigeerias toimunud Eesti kodaniku röövimist kommenteerides, et kui välja jätta emotsionaalne pool, ei pea Eesti riik rohkem  tegema, kui end lihtsalt toimuvaga kursis hoidma.

Piraaditõrjega tegeleva firma ESC Global Security juht Rahumägi ütles TV3 uudistele, et erinevalt Somaaliast ei röövita Lääne-Aafrikas kunagi laevu, kuna seal poleks neid lihtsalt kuhugi peita.

Eesti sekkumist pantvangikriisi ta aga vajalikuks ei pea. «Eesti riik ausalt öeldes ei pea tegema siin mitte midagi. Ma arvan, et Eesti riigi ülesanne täna on olla kursis asjadega, aga antud juhul Eesti riigil ei ole mitte mingit põhjust ega ka võimalust väga palju sekkuda neisse asjadesse. Küll aga suhelda diplomaatiliselt Nigeeria võimudega, teiste võimudega, et olla kursis erinevate protsesside ja prognoosidega,» rääkis ta.

Rahumägi lisas, et 99,9 protsendise tõenäosusega ei tohiks pantvangide elule mingit ohtu olla. «Pigem on küsimus selles, kuidas kindlustusfirmad, kes sellega tegelevad, asju lahendavad,» märkis ta.

Eile õhtul rööviti Nigeri jõe delta juures Prantsuse laeva Bourbon Liberty meeskonna seitse liiget, kelle hulgas on ka üks Eesti kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles