Eurokonservatiivid otsivad liitlasi omade seast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda, et niigi probleemidega maadlevaid eurokonservatiive on tabanud rida tagasilööke, võis välja lugeda ka Bukaresti kohtumisest osa võtnud Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ja Saksa liidukantsler Angela Merkeli pilgust.
Seda, et niigi probleemidega maadlevaid eurokonservatiive on tabanud rida tagasilööke, võis välja lugeda ka Bukaresti kohtumisest osa võtnud Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ja Saksa liidukantsler Angela Merkeli pilgust. Foto: AP/Scanpix

Varem igale kohtumisele elevust lisanud Silvio Berlusconi ja Nicolas Sarkozy puudumine, Mihheil Saakašvili võidukat oponenti jälgida soovitanud kaotuskõne ja emotsionaalne Julia Tõmošenko saatuse äramärkimine andsid sel nädalal Bukarestis tunnistust, et veel hiljuti Euroopat pea konkurentsitult valitsenud Euroopa Rahvaerakonna (EPP) parteipere sinine värv kipub mitme riigi kaardilt maha kooruma.


Samale tendentsile viitab ka asjaolu, et möödunud nädalavahetusel kolmes ELi riigis peetud valimisel saatis edu pigem sotse. Majanduskriisi sügavaimal hetkel võidukäiku teinud konservatiivide käes on aga jätkuvalt 16 valitsusjuhi kohta ELi 27st, mis annab praeguse seisuga ikkagi veel mugava siseringi ühenduse asjade väiksemas ringis mitteformaalselt välja mängimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles