Ohver üritab eluga edasi minna

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koolikiusamise, eluraskustega harjunud 12-aastane ohver koolitüdruk, peab toimunu tõttu alustama kooliteed uues kodulähedases õppeasutuses.

Tüdruku üleskasvatajaks on tema rohkem kui seitsmekümneaastane vanavanaema, südamlik ja alles hiljuti veel täiskohaga tööl käinud naine, kellele kohalik omavalitsus pole saanud seaduslikku lapse eestkosteõigust vormistada vaid seetõttu, et eakal naisel võib kasvueas tüdruku pidurdamine ja halbadest ahvatlustest kõrvale hoidmine üle jõu käia.

Nii jõuti vanavanaemaga kaks aastat tagasi ühisele seisukohale, et tüdrukul oleks parem õppida kodukohast kaugele jäävas Valga Jaanikese koolis, mis pakub eluga kimpus õpilastele nõustamisteenust ja püsivat elamisvõimalust. Nädalavahetustel käis tüdruk kodus. «Neil on vanavanaemaga väga lähedane ja tõeliselt südamlik suhe,» ütleb üks pere tugiisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles