Peapiiskop Põder rahastamisskandaalist: poliitikal ei ole moraali

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Andres Põder
EELK peapiiskop Andres Põder Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti evangeelse luterliku kiriku peapiiskop Andres Põder kommenteeris ERRi uudisteportaali nädala videointervjuus Reformierakonna rahastamisskandaali, öeldes muu hulgas, et poliitikal tervikuna ei ole moraali.

«Moraal on iga inimese südames,» leidis Põder ja kinnitas end uskuvat, et enamus poliitikuid soovib jääda ausaks, vahendas ERR Uudised.

Peapiiskopi hinnangul tuleb erakondade rahastamist puudutavad reeglid tõenäoliselt muuta läbipaistvamaks ja tavakodanikele mõistetavamaks, et inimesed saaksid aru, et poliitikat tehakse ühiskondliku hüve, mitte isikliku kasu nimel.

Poliitikute eetikast ja moraalist rääkides nentis Põder, et kõrvaltvaataja ei saa ennatlikult kellelegi näpuga näidata, ka kirik mitte.

«Saab vaid kutsuda üles nende ühiskondlikus rollis, ka poliitilises rollis, jääma ausaks, tegema parimad valikud oma parima äratundmise järele,» ütles Põder ning lisas, et usub, et enamik meie poliitikuid soovib seda ka ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles