Paldiski ekslinnapea Jaan Mölder astub kohtu ette

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski endine linnapea Jaan Mölder.
Paldiski endine linnapea Jaan Mölder. Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus algab homme kohtuprotsess Paldiski endise linnapea Jaan Möldri üle, keda süüdistatakse omastamises ja usalduse kuritarvitamises.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi koondas Mölder (51) 2009. aasta oktoobris ja novembris vahetult enne linnapeaametist lahkumist näilikult endale lähedalseisvad ametnikud, kellest suur osa jätkas tegelikult linnavalitsuses töötamist, ja maksis neile enne töölt lahkumist ka preemiat, vahendas ERR Uudised.

Ametnike ebaseadusliku töölt vabastamisega ja neile põhjendamatu preemia maksmisega sai Paldiski linn kahju kokku 87 628 eurot.

Süüdistuse andmeil koondas Mölder ajavahemikul 26. oktoober kuni 17. november 2009 ebaseaduslikult ehk ilma volikogu otsuseta, kuus linnaametnikku ja määras neile koondamishüvitise 52 030 eurot.

Kohtueelne uurimine tuvastas, et kuuest koondatud ametnikust neli jätkas tegelikult Paldiski linnavalitsuses tööülesannete täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles